Wie zijn wij?

Praktijk voor onderwijs ondersteuning. De RT en coachingspraktijk van Barendrecht en omgeving!

PVOO is een praktijk voor remedial teaching, didactisch onderzoek en coaching bij leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen. Remedial teaching (RT) wil zeggen dat er hulp wordt gegeven aan leerlingen die pedagogisch of didactische hulp nodig hebben. Er is een verschil tussen bijles en RT. Bij bijles wordt de les herhaald, opnieuw uitgelegd en in samenwerking met de leerling gemaakt. Bij RT vindt er een onderzoek plaats door middel van een intakegesprek, toetsen, testen en observatie. Er volgt een behandelplan (eventueel een diagnose), rt-lessen en uiteindelijk een evaluatie. Gaten in kennis worden weggewerkt. Het behandelplan wordt opgesteld voor een bepaalde periode en is op maat gemaakt. De leerling komt meestal één keer per week drie kwartier naar de praktijk. Zowel ouders als scholen kunnen contact opnemen voor een begeleidingstraject.

Specialisatie

Wij zijn gespecialiseerd in leerlingen met leer- en/of gedragsstoornissen. Of leerlingen met ernstige leerachterstanden.

Leeftijdsgroep

PVOO richt zich op leerlingen van de basisschool uit groep 3 tot en met 8 en op leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo/hbo-studenten. Leerlingen en studenten van ongeveer 6 tot 25 jaar zijn van harte welkom!

Het team van PVOO

Nancy Teuben

Mijn naam is Nancy Teuben. Ik ben medisch gedragswetenschapper (universiteit van Leiden), docent voortgezet onderwijs en remedial teacher. Als docent kwam ik veel leerlingen tegen met een leer- en/of gedragsstoornis. Ik ben toen de opleiding remedial teacher voor de basisschool gaan volgen, aangevuld met modules voor het voortgezet onderwijs. In 2006 ben ik gestart met PVOO. Ondertussen hebben we al honderden leerlingen mogen helpen en begeleiden! Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT). Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van mijn vakgebied volg ik cursussen en studiedagen. We hebben nauw contact met zorgspecialisten in de regio. We werken samen met gemeenten, basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs in Barendrecht en omgeving.

Sample title

Silvia van Duivenbooden

Mijn naam is Silvia van Duivenbooden (universiteit van Rotterdam). Als huiswerkbegeleider ben ik vanaf de start, in oktober 2013, betrokken bij de HO-klas. Op basisscholen verzorg ik al jaren technieklessen voor leerlingen die een extra uitdaging nodig hebben. Het werken met deze leerlingen vind ik een uitdaging en geeft mij veel voldoening. In de HO-klas zijn deze leerlingen van harte welkom!

Sample title

Kylianne

Ik ben Kylianne, afgestudeerd aan de universiteit van Rotterdam als kind- en jeugdpsycholoog. Mijn motto is 'alleen kom je ver, samen kom je verder'. Het doel hierbij is om leerlingen handvaten aan te bieden door ondersteuning en motivering. Mijn passie is het om leerlingen te helpen die het moeilijk hebben in het onderwijs. Elk kind is uniek en mag er zijn. Het is aan mij om een passend oplossing te zoeken voor de problemen waar het kind meezit.

Sample title

Charissa

Mijn naam is Charissa, afgestudeerd als pedagoog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Momenteel volg ik de master Orthopedagogiek, waarbij ik mij verdiep in kinderen en jongeren met gedrag- en/of leerstoornissen. Vanaf oktober ben ik werkzaam in de huiswerk ondersteuningsklas binnen het PVOO, waar ik op maandag de leerlingen begeleid met het plannen en structureren van hun huiswerk. Op deze wijze krijgen de leerlingen een extra steuntje in hun rug om hun schoolwerk te kunnen organiseren.

Sample title

Shayenny

Ik ben Shayenny, 23-jarige masterstudent klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als persoon ben ik leergierig, gedreven en heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Gedurende mijn opleiding heb ik op meerdere werkplekken ervaring mogen opdoen in het onderwijs, met name op het gebied van diagnostiek en begeleiding bij jongeren met leer- en gedragsproblemen. Als huiswerkbegeleider vind ik het zeer belangrijk dat problemen bij kinderen vroegtijdig opgespoord en aangepakt worden zodat het kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Werken met jongeren vind ik ontzettend leuk en daarom voer ik mijn vak met passie uit.

Sample title